Külas Mika Keränen

Kohtumine Mika Keräneniga

Meie kooli noorematel klassidel oli 21. märtsil külas lastekirjanik Mika Keränen. Kohtumisel rääkis autor, et kirjutama hakkas ta tänu oma väikesele tütrele, kes soovis aina uusi ja põnevaid õhtujutte kuulata. Tema raamatute tegevuspaigaks on armastatud kodune  Tartu linnaosa – Supilinn. Lood on sündinud elust enesest, aga veidi vürtsi väljamõeldisena kuulub hea raamatu  juurde.

Tunti huvi, kust saada kirjutamiseks inspiratsiooni, kui kaua võtab raamatu kirjutamine aega, millised olid koolis ta lemmikained jne. Selgus ka autori eriline kiindumus jalgpalli vastu.

Sündinud soomlasena, rõhutas Keränen keelte ja üldse õppimise tähtsust, öeldes üsna ühemõtteliselt, et rumala inimesga pole millestki rääkida.

Kirjanikul olid kaasas mõned oma raamatud, paar sellistki, mida poes veel või enam saada pole. Juttude lõppedes jagas külaline autogramme, seda nii raamatutesse kui laste omavalmistatud järjehoidjatele.

Kohtumine sõbraliku ja laste sõnutsi „laheda“ inimesega oli meeldejääv. Küllap on  tema kirjutatud raamatute lugeminegi nüüd  ahvatlevam.

Merike Pruul